ایده ی درست و حسابی برای کسب و کار

ایده پردازی برای کسب و کار
خلاصه‌ی این مطلب : بزرگترین مشکل آدم ها برای شروع کسب و کار اینه که چکار کنم؟ چی بفروشم؟ چه ایده ای داشته باشم؟ به تمامی این سوالات پاسخ دادم...
دسته بندی:
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
نویسنده : حجت عبدلی

مقدمه

هر فردی برای شوع کسب و کارش دنبال یه ایده ی پولسازه، اون نمیدونه که چه ایده ای پولسازه و چه ایده ای به درد کسب و کار نمیخوره و خیلی وقت ها بزرگترین ترمز آدم ها برای شروع کسب و کار نداشتن ایده است.

تو این مقاله قراره کامل  قضیه ی ایده یابی برای کسب و کار  رو باز کنم براتون تا خیلی ساده و شفاف یه ایده ی پولساز پیدا کنید و کسب و کارتون رو شروع کنید.

دسته بندی ایده ها

کلا دو نوع ایده داریم:
1.ایده ی کپی: ایده ای که نیازی رو از آدم ها برطرف کرده اما ما میتونیم همون نیاز رو به شکل قشنگتری برطرف کنیم؛
2.ایده ی نوآورانه و خلاقانه و جدید: ایده ای که نیازی رو از آدم ها برطرف میکنه که تا قبل از این کسی به این نیاز پاسخی نداده.

1.ایده های کپی

 ایده ی کپی، بهترین ایده برای شروعه  عملا ما خیلی وقت ها فکر میکنیم باید یه ایده ی عجیب و غریبی داشته باشیم تا بتونیم کسب و کار خودمونو شروع کنیم و اصطلاحا بترکونیم، اما واقعیت داستان اینه که ایده هایی که همین الان هست و داره جواب میده، قطعا برای هم میتونه جواب بده و پول بسازه.

حواسمون باشه که منظور من از کپی این نیست که دقیقا هر کاری که طرف کرده رو بیاریم تو کسب و کار خودمون، بلکه بریم ازش الگوبرداری کنیم، روش هاشو ببینیم و ایده ای که استفاده کرده رو به سبک خودمون پیاده کنیم.

بذارید مثال بزنم تا جا بیفته؛ ایده ی فروش محصولات سوپرمارکتی یه ایده ی کاملا آشنا است، برای مثال همسایه ی ما سوپرمارکت زده و کارش هم خوب گرفته، ما میبینیم که آدم ها بهش پول پرداخت میکنن. حالا ما هم سوپرمارکتی میزنیم و در شروع کار هر کاری که اون میکنه رو ما انجام میدیم، هرطوری که با مشتری حرف میزنه، هر روشی که برای ارائه ی محصولاتش داره، هر مدلی که انبار رو مدیریت میکنه، هر طوری که محتوا تولید میکنه و …. و بعد از مدتی ارزش پیشنهادی خودمون رو وارد میکنیم، یعنی مثلا علاوه بر تمامی کارهایی که اون همسایه ی ما میکنه، میایم میگیم تو منطقه ای که هستیم پیک رایگان داریم، حداکثر ظرف مدت یکساعت سفارشتون به دستتون میرسه و تلفنی هم ثبت سفارش میکنیم.

پس قبل از ما نیاز آدم ها به محصولات سوپرمارکتی پاسخ داده شده بود اما ما این نیاز رو با ارزش های بیشتری و به صورت بهتر و قشنگتری پاسخ دادیم.

2.ایده های نوآورانه و خلاقانه و جدید

نیازی از مشتری که تا حالا برطرف نشده، مثلا در صنعت ملک و املاک یه باگ بزرگ وجود داره که تا حالا پاسخ داده نشده.

باگ از این قراره که صاحب ملک خونه رو میذاره برای فروش، یه سری مشتری هم هستن که خونه میخوان، مشتری ها میخوان حتما قبل از خرید خونه، خونه رو کامل ببینن.

حالا صاحب ملک از تعداد زیادی مشتری ای که هر روز میان برای بازدید اذیت میشه، مشاور فروش املاکی از تعداد دفعات زیادی که برای بازدید از ملک میره اذیت میشه، برای مشتری هم سخته چون خیلی وقت ها صاحب ملک خونه نیست یا شرایطش رو نداره و … یعنی در این شرایط هر سه طرف معامله معذب هستند.

ایده ای که میشه داشت اینه که یه شرکت نرم افزاری بیاد و یه سیستم نرم افزاری رو بر پایه ی واقعیت افزوده(virtual reality) درست کنه که این سیستم رو در دفتر مشاور املاک بذارن و بعد هر ملکی که برای فروش گذاشته میشه یکبار مشاور فروش بره، عکس هایی در زوایای خاص از ملک بگیره و بعد بیاد آپلود کنه تو اون سیستم نرم افزاری و اون سیستم نرم افزاری خونه رو به صورت کاملا سه بعدی ایجاد کنه و هر مشتری ای خواست بتونه با گذاشتن عینک مخصوص این سیتستم در دفتر مشاور املاک، از خونه کامل بازدید کنه.

این شرکت نرم افزاری در اصل ایده ای داره که نوآورانه است و تا قبل از این ها به این نیاز مشتری ها پاسخ داده نشده بود.

مزایا و معایب

مزایا و معایب ایده ی کپی

مزیت اول: نیازی به فرهنگسازی نداره، به هرکی بگی سوپر مارکت دارم میدونه دقیقا شما چی میفروشی و کسب و کارت چی هست.
مزیت دوم: ایده های کپی، کسب و کار رو خیلی سریع به درآمد میرسونه.
مزیت سوم: ایده های کپی برای شروع کسب و کار بی نظیر هستند.

عیب این ایده ها: چون ایده برای خود شما نیست، قطعا آورده ی مالی کمتری به نسبت ایده های نوآورانه براتون دارن.

مزایا و معایب ایده های نوآورانه و خلاقانه

مزیت اول: چون این ایده انحصارا برای خودت هست پس میتونی به راحتی رهبر بازار بشی و به صورت انحصاری این محصول رو ارائه بدی.
مزیت دوم: وقتی فرهنگسازی اش انجام بشه پول خیلی عالی ای میتونی به جیب بزنی، چون این ایده برای شماست، یه محصوله و یه شما و کس دیگه ای نیست.

عیب اول: هزینه ی فرهنگسازی و بازاریابی و برندسازی خیلی زیادی داره، در مورد همون مثال خودمون در حوزه ی املاک، برای اینکه بری املاکی ها رو متقاعد کنی که این سیستم خیلی میتونه بهتون کمک کنه خیلی خیلی باید انرژی و زمان و تمرکز بذاری و عملا چون این محصول جدید هست، در ابتدا کمتر کسی حاضره بابتش بهتون پول بده.
عیب دوم: برای شروع یه کسب و کار اصلا مناسب نیست.

مثال واقعی از کسب و کاری با ایده ای کپی و درآمدی بالای 120 میلیون تومان ناخالص ماهانه

من خودم ایده ای کپی رو انتخاب کردم و با شریکم شروع به کار کردیم، بعد از مدتی کسب و کارمون رسید به درآمد 136 میلیون تومان ناخالص ماهیانه، اگه تو هم دوست داری کسب و کاری با این درآمد داشته باشی، پیشنهاد میکنم حتما داستان رسیدن ما به درآمد 136 میلیون تومان ناخالص ماهانه رو بخون، خیلی خیلی میتونه کمکتون کنه.

این مطالب را هم دوست خواهید داشت...