علاقه و استعداد در کسب و کار چقدر مهمه؟!

نقش علاقه و استعداد در موفقیت یک کسب و کار
خلاصه‌ی این مطلب : حیف نیست که صبح تا شب کاری بکنی که دوسِش نداری؟! مگه ما چقدر عمر میکنیم؟! تازه ته اش به موفقیت هم نرسی؟! حیفه به خدا!!!
دسته بندی:
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
نویسنده : حجت عبدلی

مقدمه

شنیدم که برخی میگن علاقه و استعداد مهمترین فاکتور در کسب و کار راه انداختن نیست… تو این مقاله میخواهیم بررسی کنیم ببینیم آیا این حرف درسته یا غلطه!

یک سخنِ دلی

بحث ما اینجا کسب و کاره، و من تو این مقالات راجع به رسیدن به درآمد سه رقمی ماهیانه صحبت میکنم؛ اما یه حرف دلی اینجا باهاتون دارم: فرض کنید اصلا بحث کسب و کار و پول درآوردن نباشه، ما به صورت میانگین یک سوم عمرمون رو درگیر کار کردن هستیم(معمولا روزی هشت ساعت)، چرا باید کاری که دوست نداریم رو انجام بدیم؟! چرا باید در طول این هشت ساعت از زندگیمون لذت نبریم؟!

یعنی اگه بحث درآمد هم نباشه، حیفه که بخواهیم زمانمون که مهترین سرمایه ی ماست رو جایی بذاریم که لذت کافی نبریم…

آدم های زیادی رو میبینم که اعتقاد دارن از اون چیزی که عاشقش هستند، نمیتونن پول دربیارن، مثلا طرف عاشق نوازندگی است؛ صبح زود پا میشه میره کارگری برای اینکه یه پولی بگیره و زندگی کنه و عصر از سرکار برمیگرده میره با عشق سراغ گیتارش!!!! این روش غلطه و به این دلیله که اون فرد باور نداره که از کاری که عاشقش هست میتونه پول دربیاره!

و چه استعدادهای بزرگی که الان به خاطر همین باور غلط، زیر خاک دفن شده اند!

علاقه شرط اصلی است

اولین قدم برای شروع یه کسب و کار علاقه است، باید عاشق حوزه ای که میخوای کار کنی باشی؛ اگه کفش فروشی باید عاشق کفش باشی، باید عاشق خوش پا بودن کفش باشی، باید عاشق این باشی که آدما با پوشیدن یه کفش خوشگل، خوش تیپ بشن، باید عاشق این باشی که آدما با پوشیدن یه کفش مناسب، موقع پیاده روی پاهاشون اذیت نشه، اصلا باید با کفش صحبت کنی…

در این صورت میتونم بهت قول بدم که مشتری هات عشق تو به محصولت، و عشق تو به بهتر کردن زندگی آدم ها با محصولت رو میفهمن، عاشقت میشن و عاشقانه ازت خرید میکنن.

استعداد

استعداد چیه؟!

استعداد یه مهارت ذاتی است که فرد از بدو تولد در درون خودش داره، این فرد با صرف زمان خیلی کمتر و انرژی خیلی کمتر، خیلی سریعتر تو اون مهارت رشد میکنه، مثلا فرد از بچگی استعداد خاصی تو ریاضی داره، با یه بار دیدن حل مساله توسط معلمشون میتونه مسائل مشابه(و حتی سخت تر) رو حل کنه در حالی که فرد دیگه ای داریم که تو فوتبال استعداد ذاتی داره و با یه ساعت تمرین میتونه خیلی خوب دریبل بزنه…

در کسب و کار استعداد شرط مهمی است

بله، استعداد هم مثل علاقه بسیار مهمه، فقط نکته ای که هست اینه که معمولا علاقه با استعداد هم جهته، آدمی که عاشق فوتباله، استعداد خوبی هم تو فوتبال داره و با یه کمی تمرین کردن میتونه خیلی زود مهارتش رو افزایش بده…

پس در صورت داشتن علاقه ی زیاد راجع به یه موضوع خاص، نگران استعداد نباشید.

کسب و کار بدون علاقه ی قلبی

آدم هایی که عاشق کارشون نیستن، دنبال یه بهونه میگردن که کار رو کنار بذارن، اونا مثل راننده ای میمونن که تو اتوبان در لاین کندرو(لاین سوم) رانندگی میکنن و دنبال یه راه خروجی از اتوبان میگردن؛ حتی اگه هیچوقت از اتوبان خارج نشن(کسب و کار رو رها نکنن) تو لاین کندرو سرعتشون کمه و مدام چشمشون به تابلوهای خروجی است.

در حالی که کسی که عاشق کارشه مثل راننده ی دیگری میمونه که در لاین سبقت با سرعت هرچه تمام تر به سمت هدفش میره.

تمرکز در کسب و کار

مهمترین عامل رشد یه کسب و کار، تمرکز صاحب کسب و کاره. همونطوری که در مثال بالا گفتم، تمرکز راننده ی لاین کندرو همش به تابلوهای خروجی و راه های خروجی است، این راننده هیچوقت نمیتونه با سرعت به سمت هدفش بره در حالی که راننده ی لاین سبقت، تمام تمرکز و حواسش به مقصدی است که قراره بهش برسه و خیلی سریع هم میرسه.

علاقه و حال خوب

فردی که علاقه ی قلبی به کارش داره، حالش تو محل کار خوبه. حال خوبِ صاحب کسب و کار معجزه میکنه، باعث خلاقیت میشه، باعث حالِ خوب همکارانش میشه، باعث شکوفایی استعدادهاش میشه، باعث طراحی استراتژی های بهتر میشه، باعث …. و همین حال خوب باعث رشد سریع کسب و کار خواهد شد.

کسب و کار 120 ملیون تومانی؟! چطوری؟!

دوست داری کسب و کاری داشته باشی که درآمد سه رقمی برات داشته باشه؟!
اگه جوابت مثبته، باید بگم که من خودم کسب و کاری راه اندازی کردم که درآمد ناخالصش به 136 ملیون تومان ماهیانه هم رسید… من کل مسیر رسیدنم رو رایگان بهت گفتم فقط کافیه از صفحه ی داستان واقعی رسیدن من از صفر تا نقطه ای که درآمد ناخالص کسب و کارم بالای 120 ملیون تومان دیدن کنی تا تو سریع تر از من بتونی کسب و کاری راه اندازی کنی که به درآمد سه رقمی برسه.

این مطالب را هم دوست خواهید داشت...