فرق تحمل کردن و صبر کردن در مسیر موفقیت

فرق تحمل کردن و صبر کردن در مسیر موفقیت
خلاصه‌ی این مطلب : تحمل کردن و صبر کردن شاید در ظاهر به یه معنا باشه، اما در اصل فرقشون از زمین تا آسمونه!! با صبر کردن موفق میشی و با تحمل کردن بدبخت!!
دسته بندی:
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
نویسنده : حجت عبدلی

مقدمه

به صورت لغوی شاید کلمه ی “تحمل” رو با “صبر” مترادف بدونیم، اما تو مسیر موفقیت، مسیری که قراره به درآمد سه رقمی برسی؛ این دو کلمه با هم از اساس متفاوت هستند. آدم هایی که صبر میکنن میرسن به درآمدهای سه رقمی، اما آدم هایی که تحمل میکنند هیچوقت رنگ و بوی درآمد سه رقمی رو نخواهند دید و شنید.

اول بریم ببینیم فرقشون چیه:

تحمل کردن یعنی چی؟!

تحمل کردن یعنی همینی که هست.

بذارید با مثال بگم شاید واضح تر باشه، فرض کنید شغلی دارید که کارفرماتون بسیار آدم نامناسب و حال بهم زنی هستش، اما شما میگید همینی که هست و این شرایط رو تحمل میکنید، شما فکر میکنید اگه تحمل کنید اوضاع درست میشه و شرایط نرمال میشه.

یعنی شرایطی وجود داره که اصلا دوستش نداری ولی این شرایط نابسامان رو تحمل میکنی و منتظر هستی که پس از مدت ها، این شرایط نابسامان خودش حل بشه. شما در این حالت فکر میکنی این شرایط نابسامان قابل تغییر توسط شما نیست و اصطلاحا همینی که هست، فعلا باید تحملش کرد.

فرد در شرایطی که داره تحمل میکنه، کاملا ناامیده به تغییر اوضاع و بدون هیچ تلاشی شرایط رو میپذیره.

صبر کردن یعنی چی؟!

اما صبر کردن معنای متفاوتی داره، تو صبر کردن فرد امیدواره و در تلاشه که شرایط نابسامان رو حل کنه. اون علاوه بر تلاش امیدورانه، صبر هم میکنه. اون میدونه که برای تغییر اوضاع علاوه بر تلاش نیاز به زمان هست.

برای مثال فردی که کسب و کاری راه انداخته میدونه که علاوه بر تلاش امیدوارانه ی مستمر هر روزه، نیاز به یک زمانی هست که این کسب و کار به نقطه ای برسه که اولین درآمدها رو براش داشته باشه، این فرد نمیتونه بگه من با روزی 20 ساعت کار کردن، میتونم کسب و کارم رو در عرض یک هفته سود ده کنم، بلکه باید صبر کنه و منتظر نتیجه بمونه.

یا یه مثال دیگه میتونه کاشتن یه گل باشه، شما نمیتونی بگی که اگه من روزی یه بشکه به این گل بدم، این گل یه روزه یه متر قد میکشه!! بلکه باید روند و فرایندش بگذره و در زمان خودش به اون رشد دلخواه برسه.

تحمل کردن، سمی بزرگ در مسیر موفقیت

با تحمل کردن هیچ چیزی درست نمیشه، بالاتر هم گفتم که برخی دوست دارن شرایط خود به خود درست بشه بدون اینکه اینا تغییر بکنن، اما این ها یادشون رفته که هر اتفاقی در دنیای بیرون هست آینه ی دنیای درون ماست؛ پس بنابراین تا وقتی تغییری در درون رخ نده به هیچ عنوان هیچ تغییری در دنیای بیرون رخ نخواهد داد.

هیچ شرایط نابسامانی در این دنیا طبیعی نیست، جریان جهان به سمت خیره، همیشه باید شرایط عالی باشه، اگه جایی شرایط ناجوره یعنی قطعا قطعا مشکلی وجود داره، مثلا اگه جایی اکسیژن برای نفس کشیدن نیست طبیعی نیست حتما یه مشکلی وجود داره که اکسیژن نیست به همین ترتیب هم اگه پول نداری طبیعی نیست، اگه همسرت باهات بد برخورد میکنه طبیعی نیست، اگه هرکاری میکنی کسب و کارت رشد کنه ولی نمیکنه طبیعی نیست، اگه بدنت درد میکنه طبیعی نیست، اگه… .

به هیچ عنوان تحمل کردن رو انتخاب نکن، باید از درون تغییر کنی تا دنیای بیرونت تغییر کنه، فکر نکن که شرایط بدی که تو زندگی ات هست طبیعیه و باید تحملش کنی، خیر!!! بلکه این شرایط نابسامان رو تو با افکار و فرکانست به وجود آوردی که میتونی با اصلاح باورهات، همه چیز رو اصلاح کنی و شرایط نابسامان حل بشه.

چرا آدم ها تحمل کردن رو انتخاب میکنن؟

تحمل کردن نشانه ی ضعفه و صبر کردن نشانه ی قدرت. آدم های ضعیف میترسن تلاش کنن، حرکت کنن و تغییر کنن و به همین دلیل راهِ به ظاهر راحت(و در باطن بسیار سخت) رو انتخاب میکنن؛ تحمل کردن.

نوع نگاه آدم های ضعیف اینه که اگه همسرم باهام بد برخورد میکنه نمیتونم کاری بکنم چون اگه بخوام چیزی بهش بگم میذاره میره و من میمونم و بدبخت میشم.

نوع نگاه آدم های ضعیف اینه که اگه شغلی دارم که درآمدش خیلی پایینه نمیتونم به کارفرمام چیزی بگم چون که اگه بهش چیزی بگم، اخراجم میکنه و بعد بدبخت میشم.

نوع نگاه آدم های ضعیف اینه که اگه تو کسب و کارم، کارمندی داره اذیت میکنه مجبورم تحملش کنم چون اگه اخراجش کنم کس دیگه ای نمیتونم جایگزین کنم و بدبخت میشم.

و در یک کلام میشه گفت که نوع نگاه آدم های ضعیف اینه که باید این شرایط سخت رو تحمل کنم چون من ضعیفم و توانایی حل کردن چالش ها رو ندارم.

یه مثال واقعی از کسب و کاری با درآمد بیش از 120 ملیون ناخالص ماهانه

شرایطی که ایران داره، بهترین شرایط برای رسیدن به درآمد سه رقمی است. من خودم، کسب و کاری که راه اندازی کردم که رسید به درآمد 136 ملیون ناخالص ماهانه، اگه تو هم دوست داری درآمد سه رقمی رو لمس کنی، داستان رسیدن کسب و کارم به درآمد سه رقمی رو حتما بخون.

این مطالب را هم دوست خواهید داشت...